Vloerverwarming en laminaat.

Je hebt een huis en in je huis heb je vloerverwarming, je bent op zoek naar een nieuwe vloer en bent aangekomen in het oriëntatie proces bij laminaat. Maar kan er laminaat op vloerverwarming? Waar je bij laminaat en vloerverwarming rekening moet houden is het isolatiemateriaal. Het isolatie materiaal kan er namelijk voor zorgen dat de vloerverwarming niet optimaal werkt. Daarom is het van belang om speciaal isolatiemateriaal te gebruiken.

Eigenschappen Laminaat

Tegenwoordig kunnen bijna alle betere laminaatsoorten op een vloerverwarming, al moet je wel altijd rekening houden met een vrij hoog warme verlies. Dit is het gevolg van de dikte van het laminaat en de ondervloer. Er zijn diverse soorten ondervloeren in omloop voor vloerverwarming of zelfs vloerverkoeling. Echter zal je altijd een ondervloer nodig hebben, wat het isolerende effect versterkt. Het gevolg hiervan is dat je veel warmte verliest en dat je energiekosten stijgen.

Wat kan wel en wat kan niet

De praktijk leert ons ROY.nl dat het gebruik van standaard laminaat niet toereikend is en wij raden dit ook sterk af. op de markt bestaan wel merken die geschikt zijn. Dit soort laminaat is dunner dan het standaard laminaat, daarnaast geleidt laminaat wat speciaal gemaakt is voor vloerverwarming beter de ruimte in. Heeft u al een keuze kunnen maken uit welke laminaat vloer u graag wil? Maar twijfelt u nog of die toch kan op een vloerverwarming. Neem dan even telefonisch contact met ons op.


Ons vloerverwarming-laminaat assortiment